Επίσκεψη στο Βουνό των Θεών

Από τους αρχαίους χρόνους ο Όλυμπος είναι ίσως το μοναδικό βουνό που έχει μυθικό χαρακτήρα και το μεγαλείο του είναι ακόμα καλά διατηρημένο. Αν κοιτάξετε αυτό το βουνό και τις κορυφές του και ειδικά αν κάποιος ανέβει στον Όλυμπο, νιώθει σαν  να είναι οι θεοί ακόμα στα παλάτια τους. Η περιοχή γύρω από το βουνό έχει κατοικηθεί από τους αρχαίους χρόνους. Ίσως αυτό που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων ότι ο Όλυμπος ήταν το κέντρο της ελληνικής πίστης, αλλά και το σπίτι των 12 θεών, των Μουσών και πολλών άλλων θεοτήτων. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από τα ερείπια των αρχαίων πόλεων Λείβηθρα, Πύθιο, Δίον.

Αξέχαστες στιγμές περιμένουν όλους όσους επισκεφθούν τον Όλυμπο. Μπορείτε να ακολουθήσετε  πολλά από τα μονοπάτια για περπάτημα και πολλές διαφορετικές διαδρομές και να μείνετε από την άγρια ​​ομορφιά και το μεγαλείο του βουνού πραγματικά έκπληκτοι.

Η πιο απλή διαδρομή ξεκινά από το Λιτόχωρο, πηγαίνοντας πρός το πρώτο καταφύγιο Σταυρός (ύψος: 945 m) και, στη συνέχεια, στα Πριόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι στρωμένο με άσφαλτο. Σε πολλά ειδικά σχεδιασμένα σημεία κατά μήκος του δρόμου μπορείτε να θαυμάσετε μοναδικά τοπία. Στην περιοχή Σταυρός και Πριόνια μπορείτε να βρείτε μέρη για καφέ και φαγητό. Κάποιος μπορεί επίσης να φτάσει στα Πριόνια μέσα σε 5-7 ώρες περπατώντας  μέσα από το μονοπάτι Ε4 των Μύλων, Λιτόχωρο. Η ανάβαση θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό πεζοπόρο ή ορειβάτη. Μέσω της συγκεκριμένης διαδρομής θα συναντήσετε και  το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο