Επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα και  Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 1997, στο πλαίσιο του θεσμού “Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης” παρέχει μια πλούσια ποικιλία της τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων, νυχτερινή ζωή, πολλές προτάσεις για καλό φαγητό και μια μεγάλη αγορά.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει μια μακρά παράδοση ως ένα σημαντικό εμπορικό λιμάνι, το οποίο συνδέει την κίνηση μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Για το λόγο αυτό, η επίδραση των ποικίλων και διαφορετικών πολιτισμών στην αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης είναι εμφανής. Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας αντανακλάται στη ζωντανή και μοντέρνα διάθεση του λαού και τα κομψά καταστήματα, καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη βόλτα σας στην Θεσσαλονίκη είναι με την παλιά παραλία. Νιώστε την αύρα του Θερμαϊκού,  απολαύστε τον καφέ σας σε μια από τις πολλές καφετέριες στη λεωφόρο Ελευθερίας, ρίξτε μια μεγάλη βόλτα με το “κολοκύθα” και θέα στο ορόσημο της πόλης, τον Λευκό Πύργο.

Μια σειρά από βυζαντινά μνημεία και εκκλησίες αναμιγνύεται με το σύγχρονο αστικό τοπίο, αποκαλύπτοντας το αξιοσημείωτο ορθόδοξο παρελθόν της πόλης. Κάντε μια βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τις μυρωδιές από εστιατόρια και ταβέρνες.

Μόλις ο ήλιος δύει, η πόλη είναι γεμάτη ζωή και αποδεικνύει ότι και να  συμβαίνει, οι Θεσσαλονικείς ξέρουν πώς να διασκεδάζουν!

Μετάβαση στο περιεχόμενο